Veidlapa Nr. M-3 (8)
Studiju kursa apraksts

Kursa darbs

Studiju kursa pamatinformācija

Kursa kods
SUUK_036
Zinātnes nozare
Klīniskā medicīna
Kredītpunkti (ECTS)
3,00
Mērķauditorija
Medicīnas pakalpojumi
LKI
7. līmenis
Studiju veids un forma
Pilna laika

Studiju kursa īstenotājs

Kursa vadītājs
Struktūrvienības vadītājs
Struktūrvienība
Rehabilitācijas katedra
Kontaktinformācija

Rīga, Cigoriņu iela 3, spk@rsu.lv, +371 67611559

Par studiju kursu

Mērķis

Studiju kursa mērķis ir vērsts uz to, ka students veic pētījumu izvēlētajā veselības zinātnes vai medicīnas zinātnēs saistībā ar uzturzinātnes problemātiku, kura rezultāti apliecina sekmīgu maģistra studiju programmas apguvi un spējas radoši strādāt šajā jomā, ir izklāstīti atbilstoši zinātniskās objektivitātes, argumentācijas un ētikas prasībām labā literārā valodā un izmantojami zinātnē un praksē.

Priekšzināšanas

Sekmīgi apgūts studiju kurss ,,Bioloģiskā statistika.'

Studiju rezultāti

Zināšanas

1.Izprot pētījumu veikšanas organizāciju; izprot zinātniski pētnieciskā darba metodoloģiju.

Prasmes

1.Studiju programmā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zināšanas pielieto patstāvīgā uzturzinātnes problēmu pētniecībā, kas ietver pētījuma tēmas izvēli un pamatojumu, mērķu un uzdevumu izvirzīšanu, pētījuma jautājuma formulēšanu, pētījuma datu ieguves un analīzes metodes izvēli, zinātniskās literatūras atrašanu, zinātniskā pētījuma uzrakstīšanu un noformēšanu, pētījuma prezentācijas un diskusiju prasmes.

Kompetences

1.Integrē iegūtās zināšanas un prasmes par pētījumu veikšanas organizēšanu un studiju procesā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zinašanas ar uzturzinātnes jomā risināmajiem jautājumiem.

Vērtēšana

Patstāvīgais darbs

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Patstāvīgais darbs

-
-
Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi 1.Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; 2.Kursa darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana) un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju. 3.Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.

Pārbaudījums

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Pārbaudījums

-
-
Kursa kopējo vērtējumu veido rakstiski iesniegtā Kursa darba izvērtējums (50%), prezentācija (50%) kopējā maģistrantu un darba vadītāju seminārā. Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem.

Studiju kursa tēmu plāns

PILNA LAIKA
1. daļa
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Cits
2

Tēmas

Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; prasības un izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas). Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
2 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Aizstāvēšana (Kursa darbs)

Bibliogrāfija

Obligātā literatūra

1.

Nolikums par maģistra darba izstrādāšanu un aizstāvēšanu

2.

Zinātniskā literatūra, kas izvēlēta atbilstoši Maģistra darba tēmai.

3.

Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē

Papildu literatūra

1.

Literatūra, kas nepieciešama konkrētā bakalaura darba izstrādei.

2.

Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti.

Citi informācijas avoti

1.

Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes