Kursa darbs
Studiju kursa īstenotājs
Rīga, Cigoriņu iela 3, spk@rsu.lv, +371 67611559
Par studiju kursu
Mērķis
Priekšzināšanas
Studiju rezultāti
Zināšanas
1.Izprot pētījumu veikšanas organizāciju; izprot zinātniski pētnieciskā darba metodoloģiju.
Prasmes
1.Studiju programmā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zināšanas pielieto patstāvīgā uzturzinātnes problēmu pētniecībā, kas ietver pētījuma tēmas izvēli un pamatojumu, mērķu un uzdevumu izvirzīšanu, pētījuma jautājuma formulēšanu, pētījuma datu ieguves un analīzes metodes izvēli, zinātniskās literatūras atrašanu, zinātniskā pētījuma uzrakstīšanu un noformēšanu, pētījuma prezentācijas un diskusiju prasmes.
Kompetences
1.Integrē iegūtās zināšanas un prasmes par pētījumu veikšanas organizēšanu un studiju procesā ietverto studiju kursu apguvē iegūtās zinašanas ar uzturzinātnes jomā risināmajiem jautājumiem.
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Patstāvīgais darbs |
-
|
-
|
|
Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās. Studenta patstāvīgie uzdevumi
1.Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku;
2.Kursa darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana) un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju.
3.Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
|
||
Pārbaudījums
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Pārbaudījums |
-
|
-
|
|
Kursa kopējo vērtējumu veido rakstiski iesniegtā Kursa darba izvērtējums (50%), prezentācija (50%) kopējā maģistrantu un darba vadītāju seminārā.
Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem.
|
||
Studiju kursa tēmu plāns
-
Nodarbība/Seminārs
|
Modalitāte
|
Norises vieta
|
Kontaktstundas
|
|---|---|---|
|
Klātiene
|
Cits
|
2
|
Tēmas
|
Kursa darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku; prasības un izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas). Kursa darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
|
Bibliogrāfija
Obligātā literatūra
Zinātniskā literatūra, kas izvēlēta atbilstoši Maģistra darba tēmai.
Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē
Papildu literatūra
Literatūra, kas nepieciešama konkrētā bakalaura darba izstrādei.
Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti.
Citi informācijas avoti
Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes