Maģistra darba izstrāde un aizstāvēšana
Studiju kursa īstenotājs
Rīga, Cigoriņu iela 3, suuk@rsu.lv, +371 67611559
Par studiju kursu
Mērķis
Priekšzināšanas
Studiju rezultāti
Zināšanas
1.Izprot uzturzinātnes specialistu (maģistru) lomu sabiedrības veselības attīstībā: veicot sabiedrības izglītošanu, iesaistoties veselības programmu veidošanā, piedaloties pārtikas, uztura un veselības politikas veidošanā, un izstrādājot jaunus un veselīgus pārtikas produktus. Izprot teorētiskās un empīriskās pētniecības metodes un metodoloģijas uzturzinātnes nozarē un to starpdisciplināro būtību, veicot zinātniski pētniecisku darbu uzturzinātnes jomā.
Prasmes
1.Prasme lietot apgūtās zināšanas pētījumu rezultātu analīzē, interpretācijā un atbilstoši izmantot literatūras avotus problēmas izklāstā un diskusijā, atbilstoši Eiropas augstākās izglītības telpas kvalifikāciju ietvarstruktūras 7. līmenim.
Kompetences
1.Integrē studiju programmas teorētiskajos kursos iegūtās zināšanas un prasmes un iegūtās zinašanas un prasmes pētījumu veikšanas organizēšanā ar uzturzinātnes jomā risināmajiem starpdiscipilnārajiem jautājumiem, dodot jaunas inovatīvas zināšanas.
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Patstāvīgais darbs |
-
|
-
|
|
Studējoša patstāvigais darbs tiek organizēts individāli un /vai grupās.
Studenta patstāvīgie uzdevumi:
1.Maģistra darba tēmas izvēle uzturzinātnē vai tai radniecīgās zinātnēs, saistībā ar uzturzinātnes problemātiku;
2. Maģistra darba izstrādes organizācija (atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas) tēmas izvēle, mērķa un uzdevumu izvirzīšana, zinātniskās literatūras apkopošana un sistematizēšana, ekspermentālās daļas plānošana un individuālas konsultācijas ar zinātnisko vadītāju; veikt teorētiski vai praktiski nozīmīgas uzturzinātnes problēmas risinājumu, izmantojot atbilstošas metodes vai metožu kopumu; kritiski izvērtēt iegūtos datus un darba tālāko attīstību
3.Maģistra darba aizstāvēšana un zinātniska diskusija par pētījuma tēmu.
|
||
Pārbaudījums
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Pārbaudījums |
-
|
-
|
|
Studiju kursa apguve tā noslēgumā tiek vērtēta 10 ballu skalā saskaņā ar Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem 29.06.2015. lēmumu Nr. 211, vadoties pēc šādiem kritērijiem: iegūto zināšanu apjoms un kvalitāte; iegūtās prasmes; iegūtākompetence atbilstīgi plānotajiem studiju rezultātiem.
Kursa kopējo vērtējumu veido:
1.Maģistra darba (sagatavotā literatūras apskata un izpānotās eksperimentālas daļas) novērtējums atbilstoši prasībām, ko izvirzījušas studiju procesā iesaistītās augstskolas; maģistra darba prezentācija, atbildes uz zinātniskā recenzenta jautājumiem un diskusijas novērtējums - 100% (Maģistra darbu gala pārbaudījuma komisijas vērtējums)
|
||
Studiju kursa tēmu plāns
Bibliogrāfija
Obligātā literatūra
Metodiskie norādījumi maģistra darba izstrādei un aizstāvēšanai pārtikas zinātnē
Atbilstoši savai pētījuma jomai zinātnisko literatūras avotu apzināšana un izmantošana maģistra darba izstrādē.
PEN nutrition
Papildu literatūra
Atbilstoši maģistra darba tēmai studiju programmā apgūto kursu aprakstos ietvertie informācijas avoti.
Citi informācijas avoti
Augstskolu (LU, LLU, RSU) bibliotēkās pieejamās zinātniskās literatūras datu bāzes