Veidlapa Nr. M-3 (8)
Studiju kursa apraksts

Pētnieciskais darbs uztura mācībā

Studiju kursa pamatinformācija

Kursa kods
SUUK_064
Zinātnes nozare
Klīniskā medicīna; Uzturzinātne
Kredītpunkti (ECTS)
3,00
Mērķauditorija
Ārstniecība; Medicīnas pakalpojumi
LKI
6. līmenis
Studiju veids un forma
Pilna laika; Nepilna laika

Studiju kursa īstenotājs

Kursa vadītājs
Struktūrvienības vadītājs
Struktūrvienība
Rehabilitācijas katedra
Kontaktinformācija

Rīga, Cigoriņu iela 3, suuk@rsu.lv, +371 67611559

Par studiju kursu

Mērķis

Sniegt iemaņas darbā ar zinātniskajām datubāzēm, lai gan studiju laikā, gan pēc tām varētu veiksmīgi strādāt ar zinātniskajiem pētījumiem; Izglītot studentus par zinātnisko pētījumu modeļiem, lai tie veiksmīgi varētu analizēt pieejamās informācijas plusus un mīnusus; Paplašināt studentu redzesloku un veicināt debašu iemaņas par zinātniski publicētajiem atklājumiem.

Priekšzināšanas

Anatomijā, normālajā un patoloģiskajā fizioloģijā, bioķīmijā, uztura zinātnes pamatos. Obligātas angļu valodas zināšanas.

Studiju rezultāti

Zināšanas

1.Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti spēs salīdzināt dažādus pētījumu modeļus, novērtēt to plusus un mīnusus; spēs patstāvīgi sameklēt un izmantot atrastos pētījumus sava bakalaura/maģistra darba rakstīšanai; spēs raksturot aktuālākās tendences uzturzinātnes jomā.

Prasmes

1.Pēc sekmīgas studiju kursa apguves studenti iegūs šādas prasmes: • kritiski izvērtēt pētījumus; • interpretēt zinātniski pieejamo informāciju; • debatēt par dažāda veida pētījumiem.

Kompetences

1.Pēc sekmīgas studiju kursa apguves, studenti patstāvīgi analizēs publicētos pētījumus, izvērtējot to stiprās un vājās puses, un pielietos šo informāciju praksē – turpmākā studiju procesā, darbā ar klientiem, masu medijiem un sabiedriskām iestādēm.

Vērtēšana

Patstāvīgais darbs

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Patstāvīgais darbs

-
-
Individuālais darbs – analizēt zinātniskos pētījumus.

Pārbaudījums

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Pārbaudījums

-
-
Docētājas Daigas Spilas kursa daļa: kopīgo atzīmi veido kumulatīvais vērtējums, pēc procentuālā principa veido katrā nodarbībā veiktie praktiskie darbi. Pēc tam vērtējumi tiek apkopoti un izlikta kopējā atzīme.

Studiju kursa tēmu plāns

PILNA LAIKA
1. daļa
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ievads zinātnisko pētījumu veidos un analīzē
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ievads zinātnisko pētījumu veidos un analīzē
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Debates par aktuālām uztura tendencēm
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Debates par aktuālām uztura tendencēm
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Eksāmens
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Eksāmens
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
32 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Eksāmens
NEPILNA LAIKA
1. daļa
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ievads zinātnisko pētījumu veidos un analīzē
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ievads zinātnisko pētījumu veidos un analīzē
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Zinātnisko datubāžu praktiska apgūšana
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Ar uzturzinātni saistītu pētījumu analīze
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Debates par aktuālām uztura tendencēm
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Debates par aktuālām uztura tendencēm
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Eksāmens
  1. Nodarbība/Seminārs

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Eksāmens
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
32 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Eksāmens

Bibliogrāfija

Obligātā literatūra

1.

Kā lasīt zinātnisku pētījumu

2.

Pētījumu dizainu apraksti

Papildu literatūra

1.

Carey MA, Steiner KL, Petri WA Jr. (2020). Ten simple rules for reading a scientific paper. PLoS Comput Biol 16(7): e1008032.