Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā
Studiju kursa īstenotājs
Rīga, Cigoriņu iela 3, spk@rsu.lv, +371 67611559
Par studiju kursu
Mērķis
Priekšzināšanas
Studiju rezultāti
Zināšanas
1.Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs zināšanas un kritisku izpratni par konkrētu pārtikas produktu ķīmisko uzbūvi, kas viņiem ļaus: • analītiski izvērtēt konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu; • diskutēt par atsevišķu pārtikas produktu uzturvērtību; • analizēt ķīmiskās izmaiņas pārtikas produktu sastāvā tos uzglabājot un pārstrādājot; • raksturot pārtikas produkta nozīmi uzturā.
Prasmes
1.Sekmīgi apgūstot studiju kursu, studenti iegūst spējas: • patstāvīgi iegūt informāciju par konkrētu pārtikas produktu uzturvērtību un sensorajām īpašībām; • prast strukturēt atlasīto literatūru par konkrēta pārtikas produktu ķīmisko sastāvu; • prast salīdzināt un analizēt dažādu pārtikas produktu īpašības.
Kompetences
1.Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības kritiski izvērtēt dažādu pārtikas produktu nozīmi uzturā.
Vērtēšana
Patstāvīgais darbs
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Patstāvīgais darbs |
-
|
-
|
|
Gatavot pētījumu par divu dažādu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu un īpašībām.
|
||
Pārbaudījums
|
Virsraksts
|
% no gala vērtējuma
|
Vērtējums
|
|---|---|---|
|
1.
Pārbaudījums |
-
|
-
|
|
1. Nodarbību apmeklējums – obligāts – 20% (pasniedzējs novērtē studenta aktivitāti apspriežot pētniecisko darbu prezentācijas).
2. Pētnieciskā darba (referāta) prezentācija – obligāta – 30% (pasniedzējs vērtē studenta prasmes veidot prezentāciju un interpretēt savāktos datus).
3. Pētnieciskais darbs (referāts) iesniegts elektroniski – obligāts – 50% (pasniedzējs vērtē darba noformējumu, studenta spējas patstāvīgi iegūt, analizēt un interpretēt literatūrā pieejamo informāciju).
|
||
Studiju kursa tēmu plāns
Bibliogrāfija
Obligātā literatūra
J. M. de Man. Principles of Food Chemistry. New York, Springer, 2017, p. 498
T. Coultate. Food: The Chemistry of its Components. 6th ed., by the Royal Society of Chemistry’s, 2016, p. 620.
Papildu literatūra
Žurnāls: Food Chemistry (IF-3.9). 308-8146, Izdevējs “Elsevier”
Žurnāls: Annual Review of Food Science and Technology (IF – 5.98). Izdevējs “Annual Review Inc.”
Žurnāls: Critical reviews in Food Science and Nutrition (IF – 5.1). Izdevējs “Taylor & Francis”
Žurnāls: Trends in Food Science and Technology (IF – 4.6). Izdevējs “Elsevier”
Žurnāls: Journal of Functional Foods (IF – 4.5). Izdevējs “Elsevier”