Veidlapa Nr. M-3 (8)
Studiju kursa apraksts

Pētnieciskais darbs pārtikas ķīmijā

Studiju kursa pamatinformācija

Kursa kods
SUUK_063
Zinātnes nozare
Ķīmija; Organiskā ķīmija
Kredītpunkti (ECTS)
3,00
Mērķauditorija
Medicīnas pakalpojumi
LKI
6. līmenis
Studiju veids un forma
Pilna laika; Nepilna laika

Studiju kursa īstenotājs

Kursa vadītājs
Struktūrvienības vadītājs
Struktūrvienība
Rehabilitācijas katedra
Kontaktinformācija

Rīga, Cigoriņu iela 3, spk@rsu.lv, +371 67611559

Par studiju kursu

Mērķis

Iepazīstināt studentus ar konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu.

Priekšzināšanas

Neorganiskajā, organiskajā un pārtikas ķīmijā.

Studiju rezultāti

Zināšanas

1.Studiju kursa apguves rezultātā students iegūs zināšanas un kritisku izpratni par konkrētu pārtikas produktu ķīmisko uzbūvi, kas viņiem ļaus: • analītiski izvērtēt konkrētu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu; • diskutēt par atsevišķu pārtikas produktu uzturvērtību; • analizēt ķīmiskās izmaiņas pārtikas produktu sastāvā tos uzglabājot un pārstrādājot; • raksturot pārtikas produkta nozīmi uzturā.

Prasmes

1.Sekmīgi apgūstot studiju kursu, studenti iegūst spējas: • patstāvīgi iegūt informāciju par konkrētu pārtikas produktu uzturvērtību un sensorajām īpašībām; • prast strukturēt atlasīto literatūru par konkrēta pārtikas produktu ķīmisko sastāvu; • prast salīdzināt un analizēt dažādu pārtikas produktu īpašības.

Kompetences

1.Izmantojot savas zināšanas un prasmes, students spēs pēc produktu enerģētiskās un bioloģiskās uzturvērtības kritiski izvērtēt dažādu pārtikas produktu nozīmi uzturā.

Vērtēšana

Patstāvīgais darbs

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Patstāvīgais darbs

-
-
Gatavot pētījumu par divu dažādu pārtikas produktu ķīmisko sastāvu un īpašībām.

Pārbaudījums

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Pārbaudījums

-
-
1. Nodarbību apmeklējums – obligāts – 20% (pasniedzējs novērtē studenta aktivitāti apspriežot pētniecisko darbu prezentācijas). 2. Pētnieciskā darba (referāta) prezentācija – obligāta – 30% (pasniedzējs vērtē studenta prasmes veidot prezentāciju un interpretēt savāktos datus). 3. Pētnieciskais darbs (referāts) iesniegts elektroniski – obligāts – 50% (pasniedzējs vērtē darba noformējumu, studenta spējas patstāvīgi iegūt, analizēt un interpretēt literatūrā pieejamo informāciju).

Studiju kursa tēmu plāns

PILNA LAIKA
1. daļa
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
16 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Eksāmens
NEPILNA LAIKA
1. daļa
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
16 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Eksāmens

Bibliogrāfija

Obligātā literatūra

1.

J. M. de Man. Principles of Food Chemistry. New York, Springer, 2017, p. 498

2.

T. Coultate. Food: The Chemistry of its Components. 6th ed., by the Royal Society of Chemistry’s, 2016, p. 620.

Papildu literatūra

1.

Žurnāls: Food Chemistry (IF-3.9). 308-8146, Izdevējs “Elsevier”

2.

Žurnāls: Annual Review of Food Science and Technology (IF – 5.98). Izdevējs “Annual Review Inc.”

3.

Žurnāls: Critical reviews in Food Science and Nutrition (IF – 5.1). Izdevējs “Taylor & Francis”

4.

Žurnāls: Trends in Food Science and Technology (IF – 4.6). Izdevējs “Elsevier”

5.

Žurnāls: Journal of Functional Foods (IF – 4.5). Izdevējs “Elsevier”