Veidlapa Nr. M-3 (8)
Studiju kursa apraksts

Prakse pārtikas aprites uzraudzībā

Studiju kursa pamatinformācija

Kursa kods
SVUEK_142
Zinātnes nozare
Klīniskā medicīna; Sabiedrības veselība
Kredītpunkti (ECTS)
3,00
Mērķauditorija
Sabiedrības veselība
LKI
6. līmenis
Studiju veids un forma
Pilna laika

Studiju kursa īstenotājs

Kursa vadītājs
Struktūrvienības vadītājs
Struktūrvienība
Sabiedrības veselības institūts
Kontaktinformācija

Rīga, Kronvalda bulvāris 9, svek@rsu.lv, +371 67338307

Par studiju kursu

Mērķis

Prakses mērķis – dot iespēju studentiem nostiprināt teorētiskās zināšanas, iegūt studiju programmai atbilstīgu kompetenci un apgūt praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas attiecīgās jomas speciālistiem.

Priekšzināšanas

Mikrobioloģija, vides veselība, infekcijas slimības un epidemioloģija, pārtikas nekaitīguma sistēmas, pārtika un uzturs.

Studiju rezultāti

Zināšanas

1.Zinās par pārtikas aprites un uzraudzības politiku Latvijā: Pārtikas aprites valsts uzraudzību; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumiem un mērķiem; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūru un funkcijas.

Prasmes

1.Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs: Pārtikas uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā); Prasmes protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.

Kompetences

1.Spēs izskaidrot Pārtikas aprites valsts uzraudzības programmu: Likumdošanas prasības pārtikas apritē; Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumus; Spēs interpretēt iegūtos rezultātus un izveidot nepieciešamās rekomendācijas pārtikas aprites un uzraudzības jomā.

Vērtēšana

Patstāvīgais darbs

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Patstāvīgais darbs

-
-
Kopā ar prakses vadītāju students sastāda konkrētu prakses grafiku tādā veidā, lai būtu iespējams izpildīt visus prakses uzdevumus. Prakses laikā students regulāri ierakstīta prakses atskaitē izpildītos darbus. Atskaiti par praksi galīgā veidā students sagatavo prakses laikā un iesniedz izskatīšanai prakses vadītājam. Sagatavo prezentāciju prakses aizstāvēšanai.

Pārbaudījums

Virsraksts
% no gala vērtējuma
Vērtējums
1.

Pārbaudījums

-
-
Piedalīšanās un aktivitāte prakses laikā. Prakses atskaite un prakses vadītāja atsauksme. Prakses aizstāvēšana.

Studiju kursa tēmu plāns

PILNA LAIKA
1. daļa
  1. Prakse

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Prakses vieta
0

Tēmas

Pārtikas aprites un uzraudzības politika Latvijā: pārtikas aprites valsts uzraudzība.
  1. Prakse

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Prakses vieta
0

Tēmas

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) uzdevumi un mērķi. Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) struktūra un funkcijas.
  1. Prakse

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Prakses vieta
0

Tēmas

Pārtikas aprites valsts uzraudzības programma: likumdošanas prasības pārtikas apritē.
  1. Prakse

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Prakses vieta
0

Tēmas

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) procedūras, instrukcijas, rīkojumi. Pārtikas aprites valsts uzraudzības un kontroles programma.
  1. Prakse

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Prakses vieta
0

Tēmas

Studenta praktiskā dalība pārtikas uzņēmumu pārbaudēs: • uzraudzības monitoringa pasākumi (pārbaužu veikšana un dokumentēšana, HACCP/ paškontroles dokumentācijas izvērtēšana, līdzdalība laboratorisko izmeklējumu veikšanā); • prasmju apguve apsekojumu protokolu ievadīšanā PVD datu bāzē.
  1. Lekcija

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Prakses ievadinstrukcija.
  1. Lekcija

Modalitāte
Norises vieta
Kontaktstundas
Klātiene
Auditorija
2

Tēmas

Prakses saturs.
Kopā kredītpunkti (ECTS):
3,00
Kontaktstundas:
4 ak. st.
Gala pārbaudījums:
Aizstāvēšana (Prakse)

Bibliogrāfija

Obligātā literatūra

1.

Ministru kabineta noteikumi Nr.142, Rīgā 2005.gada 22.februārī Pārtikas un veterinārā dienesta nolikums